کاهش ٤٥٤ مگاواتی مصرف برق در نخستین روز تغییر ساعات کاری سامانه ثبت سفارش خودروهای وارداتی جانبازان رونمایی می‌شود وزیر صمت: تولید خودرو امسال به یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خواهد رسید افزایش قیمت طلا و سکه در بازار مشهد (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) بزرگترین نیروگاه بادی شرق کشور افتتاح شد (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) فایل‌های اجاره قیمت مناسب در نزدیکی حرم مطهر را در بلوار مصلی مشهد پیدا کنید (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) قیمت طلا، سکه، دلار و ارز دیجیتال امروز (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) عرضه ۱۰ هزار خودروی برقی در کشور تا آخر تیر ویدئو | ابطال سپرده‌های بانکی با نرخ سود غیرقانونی فرصت ایران‌خودرو به حواله‌داران پژو پارس + قیمت خودرو (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) بازار سرد خودرو در ماه داغ معامله گران بازار مسکن در انتظار چه هستند؟ (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) بازرسان جهاد کشاورزی مشهد ۱۱۰ میلیارد ریال پرونده تخلف تشکیل دادند مقایسه بازدهی بازار‌های دلار و بورس در دولت‌های مختلف + نمودار (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) چرا دلار از کانال ۵۸ هزار تومان خارج نمی‌شود؟ (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) حنای کم‌رنگ وعده‌وعید‌های انتخاباتی ویدئو | چگونه درخواست تقسیط مالیات بدهیم؟ سهم ۷ برابری واردات نسبت به صادرات در مناطق ویژه اقتصادی خراسان رضوی نحوه محاسبه قبض برق مشترکان پرمصرف | تعرفه‌های پلکانی مشمول چه کسانی می‌شود؟ مسکن کارگران در دستور کار جدی وزارت تعاون توضیحات رئیس سازمان اداری و استخدامی درباره مصوبه ساماندهی استخدام کارکنان دولت (۱۶ خرداد ۱۴۰۳) پیش‌بینی قیمت دلار فردا پجشنبه (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) | روند رنج دلار در بازار رکودی ارز ادامه دارد؟ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) | بازار سکه به کما رفت بانوان ایرانی چه ایده هایی در مجمع کارآفرینی بریکس مطرح کردند؟ اعلام ساعت کاری جدید بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

امسال ۱.۲ میلیون تن برنج وارد کشور شد

  • کد خبر: ۱۴۲۲۳۸
  • ۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۶
امسال ۱.۲ میلیون تن برنج وارد کشور شد
دبیر کمیسیون واردکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج مجمع عالی واردات از آغاز صادرات برنج ایرانی به کشور‌های عربی، آمریکایی و روسیه خبر داد و گفت: از ابتدای سال تا کنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شده که ۹۵۰ هزار تن آن سهم بخش خصوصی بوده و ۴۰۰ هزار تن دیگر نیز باید وارد شود.

به گزارش شهرآرانیوز، از مجمع عالی واردات، «مسیح کشاورز» در خصوص وضعیت بازار برنج کشور افزود: با توجه به میزان برنج تولیدی کشور، بخشی از نیاز بازار باید از محل واردات تامین شود، البته مباحث اقتصادی و توان خرید مصرف‌کننده نیز در این مقوله اثرگذار است، زیرا فاصله قیمتی میان برنج ایرانی و وارداتی زیاد است و خرید این محصول دور از دسترس همه اقشار جامعه است.

دبیر کمیسیون واردکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج مجمع عالی واردات اظهار داشت: با ایجاد پایانه صادراتی برنج در مازندران گام اولیه برای ورود برنج ایران به بازار‌های صادراتی برداشته شده است.

وی تصریح کرد: به دلیل برهم خوردن تراز تجاری میان دو کشور ایران و هند، فعلاً واردات برنج از این کشور متوقف شده و برنج مورد نیاز کشور از دیگر مبادی مثل پاکستان وارد می‌شود.

کشاورز با ابراز امیدواری نسبت به این موضوع که تجار کشور دوست و مسلمان پاکستان با نگاه بلندمدت از این فرصت برای توسعه مناسبات تجاری و افزایش سهمشان از بازار برنج ایران استفاده کنند و با افزایش قیمت به سمت سوءاستفاده از فرصت پیش آمده حرکت نکنند، گفت: در حال حاضر قیمت بهترین برنج هندی در بازار ایران حدود ۴۰ هزار تومان است و به دلیل محدودیت پیش آمده برای برنج هندی، محصول وارداتی از پاکستان با کمی افزایش با قیمت ۵۰ هزار تومان به دست مصرف‌کننده ایرانی می‌رسد.

وی با تأکید بر این مهم که حمایت از برنج ایرانی در اشکال مختلف وظیفه همه فعالان در صنعت برنج است، افزود: دو سال پیش زمانی که دلار ۲۷ هزار تومان بود، قیمت هر کیلو برنج کیفی ایرانی نیز ۲۷ هزار تومان بود، اما سال ۱۴۰۰ به‌رغم هشدار‌هایی که در خصوص کمبود برنج و دامن زدن به گرانی در کشور دادیم، دولت ممنوعیت واردات را اعمال کرد.

دبیر کمیسیون واردکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج مجمع عالی واردات با اشاره به اینکه در آن مقطع برنج در اختیار کشاورزان نبود و دلالان قیمت را تا سه برابر افزایش دادند، اظهار داشت: امسال کشاورزان با نگاهی به تجربه گذشته برنج را در اختیار دلالان نگذاشته‌اند با این تفکر که خودشان منتفع شوند.

وی تصریح کرد: کشاورزان باید متوجه باشند در شرایطی که بازار برنج ایرانی با رکود همراه است و باید به سمت رونق گرفتن حرکت کند، مواردی را باید مدنظر داشته باشند، اول اینکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج وارد شده که بر بازار برنج ایرانی بی‌تأثیر نیست، دوم اینکه امسال تولید برنج داخلی از وضعیت مطلوب کمی و کیفی برخوردار بوده و قیمت‌گذاری باید بر مبنای میزان تولید و عرضه انجام گیرد و نمی‌توان به بهانه کمبود قیمت را افزایش داد.

کشاورز گفت: امسال ۷۰۰ هزار تن برنج در گیلان، یک میلیون تن در مازندران، ۲۴۰ هزار تن در گلستان و مجموعاً ۴۰۰ هزار تن در استان‌های مرکزی و جنوبی برنج تولید شده است.

وی با بیان اینکه با توجه به تورم حاکم بر اقتصاد کشور و رکودی که گریبانگر بازار برنج داخلی شده است، کشاورزان باید با تعیین قیمت و سود منطقی شرایطی را فراهم آورند که رونق به این بازار بازگردد، افزود: امروز برنج طارم با قیمت ۱۲۰ هزار تومان، فجر ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان، شیرودی ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان، ندا ۵۰ تا ۵۵ فجر ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان، شیرودی ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان و ندا ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد و در مقایسه با قیمت برنج خارجی ۲ تا ۳ برابر است و باید قیمت‌ها را به سمتی هدایت کنیم که با توان جامعه مصرف‌کننده مطابقت داشته باشد و کشاورزان نباید مانند دلالان نگاه مقطعی به این موضوع داشته باشند.

دبیر کمیسیون واردکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج مجمع عالی واردات اظهار داشت: قیمت تمام شده در برنج ایرانی مبحث مهمی است که با ورود بخش خصوصی به صورت عمده و کلان سال آینده شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه خواهیم بود و کارخانه‌های بزرگ با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن ایجاد شده و باید برنجی وارد این کارخانه‌ها شود که قیمت نهایی آن برای مصرف‌کننده قابل قبول باشد.

وی افزود: باید قیمت نهاده‌ها با قیمت ارزان در اختیار شالیکار قرار گیرد و با مکانیزه شدن کشت قیمت‌ها کاهش یابد و از طرفی در کارخانه‌های مدرن شالی با حداقل ضایعات استحصال شود و با تجمیع این شرایط قیمت تمام شده برنج ایرانی کاهش یافته و رقابتی شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->